Usynlige Linjer

Udstilling med Thomas Plauborg, VÆG Contemporary Art Galleri, 2021

Udstillingstekst:
Olsen er modig og legesyg. Han er ikke bange for at udfordre sig selv og sit publikum. Paletten er ikke klassisk. Der eksperimenteres med et væld af materialer – såvel digitale som analoge, fysiske objekter.

Specifikt til denne udstilling har Olsen skabt værkserien Molior Natura’. Grebet er overvejende fotocollage – men også 3d-print indgår.

Med ’Molior Natura’ undersøger og udfordrer Olsen den klassiske opfattelse af landskab som noget statisk, idyllisk og naturligt – en opfattelse som er genkendelig fra eksempelvis fotografi og guldaldermaleri. En forventning som stadig er præsent, men som her udfordres ved at tvinge flere lag af betydning, forhindring og fysisk dekonstruktion ned over det.

Udsnit fra anmeldelse:
“Nordjyderne er efter signede ikke bedre end alle andre danskere til at gå på gallerier. Måske er man bange for, at det vil koste noget, eller man er bange for at være til besvær. Ærgerligt er det. Men måske nedlukningerne kan skærpe appetitten for oplevelser og ikke mindst kunst i god kvalitet. Lige nu er der muligheder, også selvom museer- ne er lukkede, for gallerierne er åbne igen og således også Galleri VÆG, i Jernbanegade, midt i Aalborg…”

Hele anmeldelsen kan læses HER.

Foto: Lars Bonde